srendeelhuitrutr

Otvoren 86. Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

ponedeljak, 13. maj 2019.

Međunarodni poljoprivredni sajam, 86. po redu, otvoren je u subotu 11.05.2019. godine u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, izjavio je na otvaranju da je u Srbiji povećan nivo subvencija i preferencijalnih kredita za poljoprivrednike, dodajući da je ove godine budžet Ministarstva poljoprivrede je za sedam milijardi veći nego prošle godine.

Na ovogodišnjem izdanju manifestacije, svoje proizvode i usluge predstaviće 1.518 firmi, institucija i organizacija iz zemlje i inostranstva. Ove godine Sajam će prvi put imati i Zemlju partnera, Italiju, i Zemlju prijatelja, Tunis.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ocenio je na otvaranju Sajma da „Srbija nema naftu, more, zlato, ali ima poljoprivredu i hranu“.

„To je stvar koja treba da nas vodi u sektoru prehrambene industrije. Imamo suficit od dve milijarde evra, zahvaljujući odličnoj saradnji s našim prijateljima stranim zemljama, koje su i ove godine na Poljoprivrednom sajmu“, rekao je Nedimović.

On je podsetio da je organska proizvodnja u fokusu u Zapadnoj Evropi i pozvao posetioce da posete posebnu manifestaciju resornog ministarstva posvećenu upravo organskoj proizvodnji i srpskim proizvodima.

Na Novosadskom sajmu prvi put će nastupiti i Udruženje proizvođača i dilera poljoprivrednih mašina iz Rusije, a biće predstavljeni i brojni noviteti, sa akcentom na preciznoj i digitalnoj poljoprivredi.

Poljoprivrednici iz Srbije i zemalja regiona mogu da računaju na niže cene mehanizacije, a najavljeni su popusti do 10 odsto.

U Kongresnom centru će svakodnevno biti održavane konferencije, paneli i edukacije, a očekuje se nastup oko 30 italijanskih kompanija i dolazak oko 45 privrednika iz te zemlje koji će imati direktne B2B susrete sa izlagačima. Zahvaljujući zemlji prijatelju Tunisu, nastupiće 12 kompanija koje stižu iz Afrike.

Naši konsultanti će biti prisutni na sajmu te im se možete obratiti za sve neophodne informacije vezano za IPARD podsticaje za poljoprivredu.

Sajam će trajati do 17. maja.
Vidimo se !

Ipard

Сва права резервисана © 2020 СИМ ЦЕРТ д.о.о.