srendeelhuitrutr

Objavljen javni poziv za Meru 1 za izgradnju-opremanje gazdinstava!

sreda, 25. septembar 2019.

Peti javni poziv za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava – izgradnju objekata i kupovinu nove mehanizacije i opreme, osim investicija u nabavku novih traktora. Raspisan je i rok za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaje je od 24. septembra 2019. godine do 23. decembra 2019. godine.

Visina podsticaja iznosi od 60 odsto do 80 odsto, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik, da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području i da li se investicija odnosi na upravljanje otpadom i otpadnim vodama.

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, jaja, voća, povrća, grožđa i ostali usevi (određene vrste žitarica, uljarica i industrijskog bilja).

Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća, grožđa i sektoru ostalih useva mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka, mesa i jaja od 5.000 do 1.000.000 evra.

Predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme, mašina i mehanizacije, osim investicija u nabavku novih traktora.

Po ovom Javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od približno 33 miliona EUR, u skladu sa Pravilnikom i posebnim propisom koji uređuje raspodelu podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede http://www.minpolj.gov.rs, kao i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja http://uap.gov.rs/javni-pozivi-ipard/.

Ipard

Сва права резервисана © 2020 СИМ ЦЕРТ д.о.о.