srendeelhuitrutr

IPARD i vanredno stanje - nema zastoja

utorak, 07. april 2020.

Uprava za agrarna plaćanja se zvanično oglasila po pitanju vanrednog stanja i odobravanja IPARD projekata sa informacijom da vanredno stanje ne znači i zastoj u odobravanju projekata!

Uprava za agrarna plaćanja je sledeći preporuke Vlade Republike Srbije u prethodnim danima organizovana tako da se obezbedi da se u što većoj meri održi proces rada u okolnostima prouzrokovanim vanrednim stanjem, te da se minimalizuje uticaj trenutnih ograničenja na dostupnost IPARD sredstava građanima Srbije, usled pandemije izazvane virusom COVID-19.

Sve dok bude trajalo vanredno stanje u Republici Srbiji, rešenja o odobrenju projekata će biti donošena bez nulte kontrole na licu mesta, ali će se to odnositi samo na one projekte kod kojih to bude bilo moguće zbog prirode investicije.

IPARD korisnici neće morati da dolaze lično po rešenja odobrenju projekata, već će im rešenja biti dostavljena putem pošte.

Mere Vlade Republike Srbije koje su donete u vezi sa vanrednom situacijom svakako će se odraziti i na IPARD korisnike, te će Uprava omogućiti potrebna podrška.

Izvor: IPARD na dlanu

Ipard

Сва права резервисана © 2020 СИМ ЦЕРТ д.о.о.