Lista prihvatljivih poljoprivrednih proizvoda
Broj po Briselskoj nomenklaturi |
Opis proizvoda |
Glava 1 |
Žive životinje |
Glava 2 |
Meso i ostali jestivi klanični proizvodi |
Glava 3 |
Ribe, ljuskari i mekušci |
Glava 4 |
Mleko i mlečni proizvodi; ptičija jaja; prirodni med |
Glava 5 |
|
05.04 |
Creva, bešike i želuci od životinja (osim riba), celi ili u komadima |
05.15 |
Proizvodi životinjskog porekla nepomenuti niti obuhvaćeni na drugom mestu; mrtve životinje iz Glava 1 ili 3, neupotrebive za ljudsku ishranu: |
Glava 6 |
Živo drveće i druge biljke; lukovice, korenje i slično; sečeno cveće i ukrasno lišće |
Glava 7 |
Povrće, korenje i krtole za jelo |
Glava 8 |
Voće za jelo i jezgrasto voće; kore dinja i lubenica ili agruma |
Glava 9 |
Kafa, čaj, začini, izuzev mate čaja (tarifni br 09.03) |
Glava 10 |
Žitarice |
Glava 11 |
Proizvodi mlinske industrije; slad i skrob; gluten; inulin |
Glava 12 |
Uljano semenje i plodovi; razno zrnevlje, seme i plodovi; industrijsko i lekovito bilje; slama i stočna hrana |
Glava 13 |
|
isključujući 13.03 |
Pektin |
Glava 15 |
|
15.01 |
Jestiva svinjska mast i druge topljene svinjske masnoće; topljena živinska mast |
15.02 |
Masnoće od goveda, ovaca ili koza; loj (ukljućujući „premier jus”) proizveden od tih masnoća |
15.03 |
Stearin iz jestive svinjske masti, oleostearin i stearin iz loja; ulje iz jestive svinjske masti, oleo-ulje i ulje iz loja, neemulgovani, nemešani niti na drugi način pripremljeni |
15.04 |
Masti i ulja od riba ili morskih sisara, rafinisani ili nerafinisani |
15.07 |
Stabilna biljna ulja, tečna ili čvrsta, sirova, rafinisana ili prečišćena |
15.12 |
Masti i ulja životinjskog ili biljnog porekla, hidrogenizovani, rafinisani ili nerafinisani, ali dalje nepripremljeni |
15.13 |
Margarin, mešavine ili preparati od masti i druge pripremljene jestive masnoće |
15.17 |
Ostaci dobijeni pri preradi masnih materija i voskova životinjskog ili biljnog porekla |
Glava 16 |
Prerađevine od mesa, riba, ljuskara ili mekušaca |
Glava 17 |
|
17.01 |
Šećer od šećerne repe i šećerne trske, u čvrstom stanju |
17.02 |
Ostali šećeri; šećerni sirupi; veštački med (pomešan ili nepomešan sa prirodnim medom); karamel |
17.03 |
Melase, obezbojene ili ne |
17.05(*) |
Aromatiovani ili obojeni šećer, sirupi i melase (uključujući vanilin šećer ili vanilin), izuzev voćnih sokova sa dodatkom šećera u bilo kojoj proporciji |
Glava 18 |
|
18.01 |
Kakao u zrnu, ceo ili lomljen, sirov ili pržen |
18.02 |
Ljuske, kore, opne i ostali otpaci od kakaoa |
Glava 20 |
Proizvodi od povrća, voća i ostalih delova bilja |
Glava 22 |
|
22.04 |
Šira od grožđa, u fermentaciji ili kod koje je fermentacija zaustavljena na drugi način osim dodavanjem alkohola |
22.05 |
Vino od svežeg grožđa, šira od grožđa kod koje je fermentacija zaustavljena dodavanjem alkohola |
22.07 |
Ostala fermentisana pića (na primer, vino od jabuke, vino od kruške i medovina) |
isključujući 22.08(*) isključujući 22.09(*) |
Etil-alkohol ili neutralni alkoholi, denaturisani ili nedenaturisani, bilo koje jačine, dobijeni od poljoprivrednih proizvoda navedenih u Aneksu I, isključujući likere i druga alkoholna pića i složene alkoholne proizovde (poznate kao „koncentrovani ekstrakti”) – za proizvodnju pića |
22.10 |
Sirće i zamene sirćeta |
Glava 23 |
Ostaci i otpaci prehrambene industrije; pripremljena hrana za životinje |
Glava 24 |
|
24.01 |
Duvan sirov ili neprerađen, otpaci od duvana |
Glava 45 |
|
45.01 |
Prirodna pluta, neobrađena, drobljena, granulisana ili mlevena; otpaci od plute |
Glava 54 |
|
54.01 |
Lan, sirov ili prerađen, ali nepreden; kučina i otpaci od lana (uključujući i otpatke prediva i raščupane ostatke) |
Glava 57 |
|
57.01 |
Konoplja (Cannabis sativa), sirova ili prerađena, ali nepredena; kučina i otpaci konoplje (uključujući otpatke prediva i raščupane ostatke) |