Листа прихватљивих пољопривредних производа
Број по Бриселској номенклатури |
Опис производа |
Глава 1 |
Живе животиње |
Глава 2 |
Месо и остали јестиви кланични производи |
Глава 3 |
Рибе, љускари и мекушци |
Глава 4 |
Млеко и млечни производи; птичија јаја; природни мед |
Глава 5 |
|
05.04 |
Црева, бешике и желуци од животиња (осим риба), цели или у комадима |
05.15 |
Производи животињског порекла непоменути нити обухваћени на другом месту; мртве животиње из Глава 1 или 3, неупотребиве за људску исхрану: |
Глава 6 |
Живо дрвеће и друге биљке; луковице, корење и слично; сечено цвеће и украсно лишће |
Глава 7 |
Поврће, корење и кртоле за јело |
Глава 8 |
Воће за јело и језграсто воће; коре диња и лубеница или агрума |
Глава 9 |
Кафа, чај, зачини, изузев мате чаја (тарифни бр 09.03) |
Глава 10 |
Житарице |
Глава 11 |
Производи млинске индустрије; слад и скроб; глутен; инулин |
Глава 12 |
Уљано семење и плодови; разно зрневље, семе и плодови; индустријско и лековито биље; слама и сточна храна |
Глава 13 |
|
искључујући 13.03 |
Пектин |
Глава 15 |
|
15.01 |
Јестива свињска маст и друге топљене свињске масноће; топљена живинска маст |
15.02 |
Масноће од говеда, оваца или коза; лој (укљућујући „премиер јус”) произведен од тих масноћа |
15.03 |
Стеарин из јестиве свињске масти, олеостеарин и стеарин из лоја; уље из јестиве свињске масти, олео-уље и уље из лоја, неемулговани, немешани нити на други начин припремљени |
15.04 |
Масти и уља од риба или морских сисара, рафинисани или нерафинисани |
15.07 |
Стабилна биљна уља, течна или чврста, сирова, рафинисана или пречишћена |
15.12 |
Масти и уља животињског или биљног порекла, хидрогенизовани, рафинисани или нерафинисани, али даље неприпремљени |
15.13 |
Маргарин, мешавине или препарати од масти и друге припремљене јестиве масноће |
15.17 |
Остаци добијени при преради масних материја и воскова животињског или биљног порекла |
Глава 16 |
Прерађевине од меса, риба, љускара или мекушаца |
Глава 17 |
|
17.01 |
Шећер од шећерне репе и шећерне трске, у чврстом стању |
17.02 |
Остали шећери; шећерни сирупи; вештачки мед (помешан или непомешан са природним медом); карамел |
17.03 |
Меласе, обезбојене или не |
17.05(*) |
Ароматиовани или обојени шећер, сирупи и меласе (укључујући ванилин шећер или ванилин), изузев воћних сокова са додатком шећера у било којој пропорцији |
Глава 18 |
|
18.01 |
Какао у зрну, цео или ломљен, сиров или пржен |
18.02 |
Љуске, коре, опне и остали отпаци од какаоа |
Глава 20 |
Производи од поврћа, воћа и осталих делова биља |
Глава 22 |
|
22.04 |
Шира од грожђа, у ферментацији или код које је ферментација заустављена на други начин осим додавањем алкохола |
22.05 |
Вино од свежег грожђа, шира од грожђа код које је ферментација заустављена додавањем алкохола |
22.07 |
Остала ферментисана пића (на пример, вино од јабуке, вино од крушке и медовина) |
искључујући 22.08(*) искључујући 22.09(*) |
Етил-алкохол или неутрални алкохоли, денатурисани или неденатурисани, било које јачине, добијени од пољопривредних производа наведених у Анексу И, искључујући ликере и друга алкохолна пића и сложене алкохолне произовде (познате као „концентровани екстракти”) – за производњу пића |
22.10 |
Сирће и замене сирћета |
Глава 23 |
Остаци и отпаци прехрамбене индустрије; припремљена храна за животиње |
Глава 24 |
|
24.01 |
Дуван сиров или непрерађен, отпаци од дувана |
Глава 45 |
|
45.01 |
Природна плута, необрађена, дробљена, гранулисана или млевена; отпаци од плуте |
Глава 54 |
|
54.01 |
Лан, сиров или прерађен, али непреден; кучина и отпаци од лана (укључујући и отпатке предива и рашчупане остатке) |
Глава 57 |
|
57.01 |
Конопља (Цаннабис сатива), сирова или прерађена, али непредена; кучина и отпаци конопље (укључујући отпатке предива и рашчупане остатке) |