Skip to main content

Листа прихватљивих пољопривредних производа

Број по Бриселској номенклатури

Опис производа

Глава 1

Живе животиње

Глава 2

Месо и остали јестиви кланични производи

Глава 3

Рибе, љускари и мекушци

Глава 4

Млеко и млечни производи; птичија јаја; природни мед

Глава 5

 

05.04

Црева, бешике и желуци од животиња (осим риба), цели или у комадима

05.15

Производи животињског порекла непоменути нити обухваћени на другом месту; мртве животиње из Глава 1 или 3, неупотребиве за људску исхрану:

Глава 6

Живо дрвеће и друге биљке; луковице, корење и слично; сечено цвеће и украсно лишће

Глава 7

Поврће, корење и кртоле за јело

Глава 8

Воће за јело и језграсто воће; коре диња и лубеница или агрума

Глава 9

Кафа, чај, зачини, изузев мате чаја (тарифни бр 09.03)

Глава 10

Житарице

Глава 11

Производи млинске индустрије; слад и скроб; глутен; инулин

Глава 12

Уљано семење и плодови; разно зрневље, семе и плодови; индустријско и лековито биље; слама и сточна храна

Глава 13

 

искључујући 13.03

Пектин

Глава 15

 

15.01

Јестива свињска маст и друге топљене свињске масноће; топљена живинска маст

15.02

Масноће од говеда, оваца или коза; лој (укљућујући „премиер јус”) произведен од тих масноћа

15.03

Стеарин из јестиве свињске масти, олеостеарин и стеарин из лоја; уље из јестиве свињске масти, олео-уље и уље из лоја, неемулговани, немешани нити на други начин припремљени

15.04

Масти и уља од риба или морских сисара, рафинисани или нерафинисани

15.07

Стабилна биљна уља, течна или чврста, сирова, рафинисана или пречишћена

15.12

Масти и уља животињског или биљног порекла, хидрогенизовани, рафинисани или нерафинисани, али даље неприпремљени

15.13

Маргарин, мешавине или препарати од масти и друге припремљене јестиве масноће

15.17

Остаци добијени при преради масних материја и воскова животињског или биљног порекла

Глава 16

Прерађевине од меса, риба, љускара или мекушаца

Глава 17

 

17.01

Шећер од шећерне репе и шећерне трске, у чврстом стању

17.02

Остали шећери; шећерни сирупи; вештачки мед (помешан или непомешан са природним медом); карамел

17.03

Меласе, обезбојене или не

17.05(*)

Ароматиовани или обојени шећер, сирупи и меласе (укључујући ванилин шећер или ванилин), изузев воћних сокова са додатком шећера у било којој пропорцији

Глава 18

 

18.01

Какао у зрну, цео или ломљен, сиров или пржен

18.02

Љуске, коре, опне и остали отпаци од какаоа

Глава 20

Производи од поврћа, воћа и осталих делова биља

Глава 22

 

22.04

Шира од грожђа, у ферментацији или код које је ферментација заустављена на други начин осим додавањем алкохола

22.05

Вино од свежег грожђа, шира од грожђа код које је ферментација заустављена додавањем алкохола

22.07

Остала ферментисана пића (на пример, вино од јабуке, вино од крушке и медовина)

искључујући 22.08(*)

искључујући 22.09(*)

Етил-алкохол или неутрални алкохоли, денатурисани или неденатурисани, било које јачине, добијени од пољопривредних производа наведених у Анексу И, искључујући ликере и друга алкохолна пића и сложене алкохолне произовде (познате као „концентровани екстракти”) – за производњу пића

22.10

Сирће и замене сирћета

Глава 23

Остаци и отпаци прехрамбене индустрије; припремљена храна за животиње

Глава 24

 

24.01

Дуван сиров или непрерађен, отпаци од дувана

Глава 45

 

45.01

Природна плута, необрађена, дробљена, гранулисана или млевена; отпаци од плуте

Глава 54

 

54.01

Лан, сиров или прерађен, али непреден; кучина и отпаци од лана (укључујући и отпатке предива и рашчупане остатке)

Глава 57

 

57.01

Конопља (Цаннабис сатива), сирова или прерађена, али непредена; кучина и отпаци конопље (укључујући отпатке предива и рашчупане остатке)